Påsklov!

Äntligen är dagen här! Det är fredag, men inte nog med det - det är lov. Ah! Det ljuva efterlängtade påsklovet har äntligen anlänt. Ah. Ljuva frid. Jag sitter här och suckar av välbehag. Alla läxor är över. Jag är fri från stress. Stressfri. Ah. Just nu överdoserar jag ordet "ah" men det är så jag känner. Varje "ah" symboliserar ännu en suck av underbart lugn och välbehag. Ah!

Igår kväll åt vi middag hos Kajsa med kusinerna, det var hur trevligt som helst. Vi pratade fylleminnen och pinsamheter och om vår speciella, men ack så fina, släkt. Jag slocknade hos Kajsa och blev såklart försenad till skolan i morse. Suck! (ej av välbehag). Jag tror aldrig att jag har kommit i tid till naturkunskapen, faktiskt. Sånt är ju lite lustigt. 

På söndag åker jag och familjen till Åre. Mycket skidåkning, mycket släkt, mycket mat. Trevligt, trevligt. Ska bli skönt att komma bort ett tag. Få ordning på mina tankar. Jag är så trött. Igår skulle jag jobba, men efter skolan var jag så trött att jag bara däckade i soffan direkt. Vilket ledde till att jag idag fick skolka sista lektionen för att jobba idag istället. Smart drag, mister krister. Nu sitter jag under mitt gosiga duntäcke i soffan med te och grekisk yoghurt och hör regnet smattra mot fönsterrutorna. Regn är rätt mysigt om man sitter inomhus. Dock inte annars. Om en timme ska jag tvingas dra mig ut i kylan för att cykla och repa. Men helst hade jag bara velat vira in mig i mitt täcke och ligga där som en larv i sin kokong. Tills det hade blivit sommar. Jag vill bara sova mig förbi denna tid. Det är bara kallt och jävligt. Jag är så trött på denna kyla. Jag är så trött.

Det har verkligen varit fullt upp den senaste tiden. Har haft två av de jävligaste veckorna i skolan på länge, repat Hud mot Hud varje helg, övat inför pianokonsert den 1 april,  Lykke har kommit igång och börjat repa igen och jag har haft tre deadlines till jobbet. Har nog inte sovit mer än sex timmar varje natt. Det tär. Det känns som om jag konstant är stressad för någonting. Jag orkar inte. Men jag vill inte heller sluta på någonting. Måste behålla jobbet, vill definitivt inte sluta på teatern och pianot är det som för mig att orka skolan. What to do..?

En sak är i alla fall säker. Nu på lovet ska jag koppla bort allting och slappna av.  Bara vara. Jag är sjukt opepp på allt som har med fest och uteliv att göra. Det enda jag vill är att gå runt i pyjamas och baka chokladbollar och kolla på film med duntäcke och chipsmage. Mm. Det är vad jag kallar livet. 

Carpe diem.



Saturday night live...

Jag sitter här med mor min, dricker te och äter glass framför Melodifestivalen och är mörbultad. Idag har jag stagefightats i sju timmar. Det gör ont i hela min kropp. Jag är så trött, så trött. Är helt slut både i huvudet och kroppen. I torsdags var jag med bandet på Jeriko. Imprakväll, det var sjukt trevligt. Köpte två skivor; Angelina Lundh och Den Prickade Box. Båda skivorna är sanslöst bra! Sov hemma hos Siri, vilket resulterade i inte allt för många timmars sömn. Efter en seg temadag i skolan träffade jag och Stina Frida och Isa på Coffe Maniac och satt där resten av eftermiddagen. På kvällen gick jag, Pontus, Stina och Wilma till Volym på möllan, skittrevligt, bra musik och god öl. Efter cirkus fem timmars sömn vaknade jag kl 09.00 för att tvingas städa mitt rum (inte nådigt), och därefter släpa mig själv till sju timmars stagefighting (som jag kan meddela är enormt ansträngande!) och försöka hålla ögonen öppna. Jag hann i alla fall springa inom Fridas café och köpa kaffe innan, annars hade jag nog inte överlevt. Nu är det lördag kväll. Jag orkar ingenting. Jag orkar inte ens gå den oändligt långa vägen fram till frysen och hämta mer glass. Imorgon ska vi repa hela dagen. Och sen ska jag nog försöka få lite skolarbete avklarat. I övermorgon är det måndag, vilket innebär ynka fem dagar kvar till ljuva påsklov. Ah. Well well. Nu ska jag sticka lite på min never-ending-halsduk (som jag har hållt på med nu i cirkus två år) och försöka få mina ben att bära mig till frysen. Klart slut.


Yeah!

Åh, jag är så sjukt glad idag! 
1) Helvetesveckan (med två redovisningar, ett prov och en uppsats) är över!
2) Det är sol ute! Och inte iskallt!
3) Min kappa har äntligen kommit, yey!

Plus att jag har skitmycket roligt att se fram emot den närmsta tiden, t ex;
1) På onsdag - Skillas releasefest! Roligt som fan! (alla som inte har hört Skilla, och ja ni andra också för den delen, jag beordrar er att genast gå in på www.myspace.com/skillaswe och lyssna)
2) Nästa lördag - Baba Ottokar spelar på Café Barbro, ska också också bli sjukt kul! Fest natten lång
3) Dagen efter - till Åre för en veckas skidåkning! 

Ja, alltså väldigt mycket roligt just nu, och solen skiner och fåglarna kvittrar och livet leker, ah! Okej, nu ska jag jobba. Och därefter förfest med mitt kära älskade fina band, sen är det Jeriko ikväll! Nu känns det som en passande sak att säga; "på en TORSDAG!?" men det är ball ändå. (Alla som inte fattar skämtet har missat fenomenet Johan Glans). Oh sweet thursday, nu måste jag rusa. 

- Party on wayne! 
- Party on garth!




Idag är det onsdag

"Onsdag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Oden.
Onsdag kommer efter tisdag och före torsdag och kallas ibland "lillördag". Ordet kommer ifrån "piglördagen", vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen."

Så säger Wikipedia om den här dagen. På S:t Petri Läroverk har jag lärt mig att onsdag även kallas "lillördag" eftersom det förr i tiden inte visades någonting på TV på onsdagar. Då passade folk på att ha middagsbjudningar och liknande, eftersom man då inte riskerade att någon missade sitt favoritprogram. Se där. Sånt är alltid kul att veta. Lite onödig fakta som man kan dra till med om man hamnar i en PT (läs: pinsam tystnad) situation. Eller så kan man prata om att Adolf Hitler var vegetarian. Mannen som mördade sex miljoner judar. Lite roligt. 

Denna onsdag är jag hemma från skolan. Aj i halsen. Det är rätt skönt att vara hemma. Sitter i S:t Petris fulla mundering, dricker kaffe och lyssnar på Robert Plant och Alison Krauss - Raising Sand (helt fantastisk skiva) och är för första gången på länge riktigt utvilad. Solen skiner och det tunna lager snö som i morse låg över taken håller på att smälta bort. Det håller på att bli vår. Jag har en sneklippt lugg och prov imorgon och jobbiga tankar om jobbiga saker, men det gör inte så mycket. Ikväll ska jag hem till Kajsa och titta på Gossip Girl och göra franska. Det blir mysigt. 

Carpe Diem.
image4
 Som sagt ovan; en fantastisk skiva

Harmoni

Det är söndag. Det är en dag som har börjat bra. Jag har vaknat hos syster min, ätit frukost och myst. Köpt tre skivor (vägra nedladdning!) och spelat lite piano. Nu sitter jag med tredje kaffekoppen för idag och bara är. Känner mig harmonisk och lugn. Vilket är rätt obefogat då man endast kan beskriva denna vecka som en helvetesvecka. Nästa också för den delen. Prov, prov och åter prov. Arbeten, arbeten och åter igen arbeten. Men jag klagar inte. Från och med nu ska jag aldrig mer klaga på skolan. He, he, hur bra kommer det gå? Återstår att se. Men vad fan, tänk hur många människor som aldrig får chansen. Det är faktiskt en chans. Att lära sig och att åstadkomma någonting. Man får ju försöka uppskatta det. Även när man sitter och svettas med 37 sidor naturkunskap dagen innan det där provet som avgör hela kursen. Till exempel. 

 

Ute blåser det fortfarande. Det var nästintill storm igår. När jag cyklade hem till Kajsa fick jag ge upp efter tre försök att runda ett hörn, kom inte fram över huvud taget för väggen av motvind. Jag både förundrades  av och förbannade naturens krafter, det är jävligt läskigt samtidigt som det är fascinerande. Men fram till Kajsa kom jag i alla fall (trots att vägen dit tog 20 minuter istället för fem), frusen och med en frisyr värdig Einstein. Vi gjorde jättegod morotssoppa med koriander och apelsin och tittade på melodifestivalen, och jag säger bara Björn Gustafsson! Vilken extremt duktig komiker! Helt sanslöst rolig. Checka detta klippet där han är med i Parlamentet;

 

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc

 

Nä nu är det dags för lite skolarbete. Usch. Det är ingen som skulle vilja skriva ett arbete om kärnenergi till mig? Nej? Har totalt kört fast här. Men men. Förhoppningsvis går det lite lättare nu. Nu när man sitter med Tom Petty i öronen och känner lugnet sprida sig i kroppen. 

 

Ah. Vilken dag. 


RSS 2.0